Back to Question Center
0

Семалт ги претставува лесните начини за привлекување на милиони следбеници на Твитер

1 answers:

Ако сте сериозни за да добиете многу следбеници на Твитер, сте стигнале на вистинското место. Еве, Artem Abgarian, Виш менаџер за успех на клиентите на Semalt , ќе ви каже некои фантастични начини да добиете се повеќе и повеќе Твитер следбеници.

Занаетчиски Био

Најчесто луѓето ќе ве препознаат од вашата биографија и сликата на вашиот профил - compra de dominios en peru. Тоа е причината зошто мора да занает привлечен и привлечни био да привлече повеќе и повеќе луѓе на вашиот Твитер профил. Вашата кутија за биографија треба да му ги каже на светот сите основни работи во врска со вашата личност, семејство и професионален живот. Овде ќе треба да напишете 160 карактери и импресивно да се опишете. Користете многу простори и ги покривате сите основи на вашиот живот за да ги поттикнете луѓето да ве следат.

Подигни ја вистинската слика за себе

Не би било погрешно да се каже дека за нови сметки не е можно да испратите вистински слики. Но, ако вашата сметка е постара од шест месеци, мора да ја поставите вашата фотографија и да го споделите светот со личноста и изгледот. Луѓето на Твитер се привлечени кон профили кои имаат ангажирање на фотографии, па никогаш не треба да поставувате чудни или досадни самобили бидејќи може да ја уништи вашата севкупна репутација.

Одговори на Tweets јавно

Вие не треба да се чувствувате срамежливо јавно да разговарате за важните работи.Всушност, би било прекрасно ако одговорите на твитањата отворено и означете некои пријатели за да ги вклучите во дискусиите.Ако не го t одговорите на tweets јавно, можеби нема да добиете многу следбеници и не можете да го зголемите онлајн кредибилитетот на вашиот сајт. Важно е да ги промените поставките на вашата сметка на Твитер и да ги одржувате разговорите во јавноста.Во исто време, не треба да користите евтини или глупави зборови додека разговараме за нешто важно со вашите следбеници. Нека светот види што мислите или кажете како редовни твитови.

Следете експерти и како познати страници

Треба да ги разгледате следниве експерти на Твитер и како популарни страници. Означете ги другите особено познати личности во вашите пораки за да го зголемите бројот на следбеници. Следејќи ги вистинските луѓе, може да бидете сигурни дека ќе бидете забележани онлајн и ќе започнете дискусија за да го зголемите бројот на следбеници на Твитер.

Нема што да се грижиш ако некои луѓе ви го одземат, но можете да добиете многу следбеници преку споделување ангажирање на содржини и разговор за добри работи на Твитер.

Помагање на луѓето онлајн

Треба да им помогнете на луѓето на Твитер да го зголемат бројот на следбеници. Комуницирајте со другите и обидете се од себе за да ги решите нивните проблеми; задржи се што е ангажирано во разговори и да заработите пари на социјалните медиуми користејќи ја вашата страница и реклами. Додека работите на интернет, ако видите дека некој му треба вашата помош, треба да бидете подготвени да им помогнете.

Заклучок

Последно, но не и најмалку важно, треба често да чуруете, така што луѓето ќе бидат привлечени кон вашата сметка на Твитер. Сподели содржина за квалитет и информативни работи речиси секојдневно, бидејќи ова е единствениот начин да се добијат многу следбеници на Твитер во рок од неколку дена. Нема потреба да се лажни следбеници, бидејќи тие не би добиле добри води или било кој бизнис онлајн.

November 29, 2017