Back to Question Center
0

Semalt: Истражувачки процес за длабоки клучни зборови, кој ќе привлече повеќе клиенти

1 answers:

Овие денови, вистинските купувачи бараат директни понуди и намалени понуди, без компромис за квалитет и сигурност. Откако ќе почнат да пребаруваат податоци преку интернет, работите ќе се решат автоматски. Тоа е безбедно да се каже дека во-длабочината на клучни зборови за пребарување може да привлече повеќе и повеќе клиенти. Тоа е затоа што, со тоа, добивате идеја за она што вашите клиенти го бараат и како да дојдат до нивните очекувања. Иако платени пребарување кампањи се неопходни, длабинско истражување на клучни зборови може да ви користи на многу начини. Тоа може да ги претвори вашите посетители во клиенти и може да помогне да ја зголемите продажбата во голема мера.

Џејсон Адлер, Менаџер за успех на клиентите на Семалт , овде определува некои клучни прашања за да успеете во процесот на истражување на клучни зборови

Еволуција на клучни зборови

Пред сè, треба да ги анализирате и оцените вашите клучни зборови за да проверите дали се добри за да одите со или не. Важно е за сите нас да направиме листа на клучни зборови, кои би можеле да бидат релевантни за нашата индустрија. Како <стил = "текст-декорација: нема; граница-дното: 1px солидна;" href = "https: // semalt..com / qa / search-engine.htm "> пребарувачите се стремат кон подобро платени клучни зборови, па затоа треба да бидете внимателни за тоа и да знаете кои клучни зборови ќе бидат кликнати и пребарувани најмногу. Тоа на крајот може да ви даде многу клиенти , а вашите шанси за успех се високи на интернет.Исто така, секогаш треба да размислите за гласовно пребарување за да знаете како да го развивате вашиот бизнис и да добиете многу сообраќај.Преку разговори, можете да привлечете се повеќе и повеќе луѓе на вашата веб-страница или социјална медиумите профили, да ги следат нивните претходни записи и да ги ангажираат во вашите производи и услуги.Многу од нас игнорираме евалуација на клучни зборови додека ги правиме овие работи, но не треба да го игнорирате ако сте сериозни во врска со водење и растење на вашиот бизнис на интернет.)

Да се ​​запознаат со луѓето на кои се насочувате

Дали имате идеја за вашата целна публика? Ги знаете луѓето што сакате да ги целите и нивните локации. На пример, ако сте блогер, пишувајќи статии за Азијците, тогаш е очигледно дека вашата целна публика ќе живее во Индија, Пакистан, Кина, Тајланд и други слични земји. SEO е одличен начин да се знае кој ви се случува да наведете и како да користите соодветни клучни зборови и фрази во овој поглед. Искористете ги предлозите и повратните информации од експертите и научете како вашите клиенти ќе реагираат на вашите различни производи и услуги.

Оди подалеку од традиционалните алатки за клучни зборови

Мора да се оди подалеку од традиционалните алатки за клучни зборови, за да ја завршите работата правилно. Задолжително е да ги сакате истражувачките алатки за клучни зборови и да користите многу програми за пребарување на клучни зборови. Не само клучните зборови, туку и фразите и релевантните зборови треба да се користат за да ја завршите работата. Вие никогаш не треба да заборавите на не-толку-очигледни алатки кои можат да ви помогнат да ги постигнете посакуваните резултати во рок од неколку недели. На пример, Demographics Pro е дизајниран да им даде на корисниците чувство за тоа кој ги бара нивните производи и како да ги пронајдат вистинските клиенти на интернет. Има многу такви алатки кои можат да се искористат за да се ангажираат голем број луѓе. Овие алатки ве ставаат на вистинската патека, а вие лесно можете да наведете зборови и клучни зборови, за кои би биле заинтересирани вашите клиенти Source .

November 29, 2017