Back to Question Center
0

Semalt: Како да забележиш и блокираш Спам за упатување на Google Analytics

1 answers:

За мали бизниси, ништо не е подобро отколку да се пријавите во сметката на Google Analytics и да видите многу сообраќај. Ќе се возбудувате за да знаете дека вашата веб-страница добива различни ставови и не може да влезе во евалуацијата на дали овој сообраќај е вистински или не. Ако немате силно присуство на социјалните медиуми или не сте го направиле оптимизиран правилно, тогаш има шанси дека сте станале жртва на спам за упатување на Google Analytics. Внимателно проверете дали правилно сте ги развиле линковите или не. И ако немате линкови и сè уште добивате многу погледи, тогаш вашиот сообраќај е лажен и не-легитимен.

Лиза Мичел, Менаџер за успех на клиентите на Семалт , знае како да се бори против упатување на спам и да споделува некои практични проблеми.

Спам од Google Analytics е повеќе од само разочарување кога станува збор за водење на бизнис за цел живот. Ботови можат да ви помогнат да пребарувате на вашиот сајт, но никогаш не можете да добиете продажба или приход од AdSense. Плус, не можете да добиете корист од услугите на Google за следење, бидејќи страдате од спам од анализи. Ова може да создаде сериозни влијанија врз вашите согледувани податоци, да ги блокира трендовите и шаблоните на вашиот сајт и да ве отфрла процент од отскокнување од проценти. Аналитичките ботови може и можат да се појават во големо количество што е невозможно да се справи со малите бизниси..На пример, ако сте добиле многу хитови и ставови во текот на оваа недела и никогаш не сте направиле оптимизација, тогаш сте жртва на ова прашање и треба да се ослободите што е можно поскоро.

рефлектирачки спам

Некои од веб-страниците со спам ви го олеснуваат да ги забележите, најдобра SEO -понуда, 100dollars-SEO и слични. Лесно е да ги забележите, бидејќи нивните URL адреси се присутни на интернет. Купување оптимизација услуги од сигурен компанија е единствената опција за вашиот опстанок на интернет. Ако имате дигитален продажби, побарајте од него да го забележи спам за упатување и да се ослободи од него колку што е можно порано. Злонамерните веб-страници имаат тенденција да бидат легитимни, и можете да ги најдете преку случајни врски и лажни пораки. Ако некој ве фаќа преку е-пошта, барајќи да кликнете на нивните обезбедени линкови, тогаш треба да се држите настрана од нив. За жал, Spam Analytics е нешто различно и многу покомплицирано да се забележи од спам за упатување. Секогаш кога ќе видите референции од freemoneyonline или слични веб-страници, подобро е да ги затворат прозорците и да го исчистат кешот. ​​

Запирање на спам за упатување

Откако ќе го идентификувате спам за упатување, следниот чекор е да ги запрете да ги уништувате извештаите на Google Analytics. Филтрите се лесен начин да ги запрете. Можете да креирате што е можно повеќе филтри за да спречите посети на спам од запишување во Google анализи. Како алтернатива, можете да добиете нефилтрирани прегледи кои дозволуваат вашиот сајт да добие само легитимен сообраќај. Тестот, од друга страна, е копија од нефилтрирани погледи каде што можете слободно да додавате различни филтри во анализата за тестирање. Последно, но не и најмалку важно, можете да се одлучите за главната опција која ги тестира вашите филтри и автоматски работи за извршување на вашите задачи Source .

November 29, 2017