Back to Question Center
0

Semalt: Најдобар метод за исклучување на лажен сообраќај од податоците на Google Analytics

1 answers:

Квалитетниот сообраќај е цел на секоја веб-администраторска или интернет маркетинг кампања. Од клучно значење е да се обезбеди следење на сообраќајот и упатување на спам за да се знае кој еден од посетителите е реален. На пример, понекогаш, луѓето од вашата компанија, како што е вработените, можат да пристапат до вашата веб-страница за различни цели. Во овој случај, тие имаат тенденција да креираат лажни сообраќај на веб-страници во Google анализи, кои не можат да се претворат во клиенти - angebotsschreiben muster point. Во други случаи, хакерите можат да користат IP адреса за да создадат масовни спам напади кои не само што предизвикуваат проблеми, туку исто така крадат вредни информации како што се информации за кредитна картичка.

Безбедноста на вашата веб-страница, како и онаа на нејзиниот клиент, зависи од квалитетот на анти-спем-мерки на вашата страница. Важно е да користите колачиња, како и IP адреса за следење на сообраќајот што доаѓа на вашата веб-страница. Исто така е важно да се автоматизираат некои од филтрите присутни во Google Analytics. Некои од овие мерки може да ви помогнат да ги задржите некои од тврдоглавите напади со спам, како и уште еден постојан упатен спам.

Макс Бел, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , обезбедува некои од начините преку кои можете да се ослободите од податоците на Google Analytics:

Користете статичка IP адреса

Некои од методите преку кои нашите компјутери и уреди пристапуваат до интернет користат динамични платформи..Како резултат на тоа, IP адресата има тенденција да се промени што може да направи Google Analytics да сними ирелевантни податоци. Користењето на статички IP-адреси може да направи веб-страница да добие добар соодветен фидбек за давателот на интернет услуги на компанијата. Може да бидете во можност да примените филтер од оваа IP адреса, како и други географски филтри кои можат да бидат присутни во администраторот на Google Analytics. Уредите како мобилни телефони, таблети и компјутери кои бараат од мобилен широкопојасен рутер немаат статичка IP адреса.

Вработување на колачиња

Податоците за колачињата се мали количини на податоци кои се присутни во корисничкиот компјутер за подобрување на искуството во прелистувањето. Во некои случаи, колачињата имаат тенденција да бидат фактор кој може да му даде на серверот автентичноста на IP адресата на клиентот. Веб-страниците за плаќање вработуваат употреба на колачиња како мерка за спречување интернет измама. Колачињата може да бидат вистински фактор кој треба да се разгледа кога се поставуваат успешни мерки против спам. Запомнете, безбедноста на вашата веб-страница зависи од ефикасноста на вашите анти-спам мерки. Колачињата исто така може да го автоматизираат процесот на филтрирање на специјални страници. Колачињата можат да обезбедат информации за тоа кои страници на веб страната добиваат многу сообраќај.

Користете филтри

Од суштинско значење е да се филтрираат IP адресите кои можеби не сакате да се појавуваат како сообраќај. За среќа, Google Analytics може да ја активира оваа функција. На пример, можете да се најавите на административниот панел на Google Analytics и да најдете реферат за спам филтер. Од овој агол, можно е да се примени сопствен сопствен филтер. Овој панел исто така може да дозволи еден да вклучи сопствен филтер кој може да ви овозможи да поставите екран за географска локација. Филтрирањето на IP адресите помага да се подобрат статистиките на веб страниците, со тоа што лесно ќе се следи целиот веб сообраќај .

November 28, 2017