Back to Question Center
0

Semalt: нови трендови во оптимизација за маркетинг

1 answers:

Иван Коновалов, Семалт Експерт, наведува дека спроведувањето на АИ ја зголемува можноста за стекнување конкурентна предност, а тоа може да се должи на напредните визуелни, хипер-локални и гласовни пребарувања. Но, сепак, колку што се информираме за придобивките од АИ, неговото воведување во трговијата на мало може да се претвори во вистински предизвик. Во овој поглед, Кевин Bobowski, SVP и продажби на оптимизација дава детални предности на АИ на трговците на мало - brilliantis barum. Тој објаснува дека многу корисници, нивниот процент до 60%, ги започнуваат своите пребарувања од мобилни уреди. Тој објаснува дека нема дигитални продавачи кои не се зафатени со извршување на пребарувања на нивните мобилни телефони или во потрага по оптимизирање на локалните пребарувачи.

И покрај фактот дека мобилните телефони се широко користени во маркетингот, истражувачите, за жал, ја игнорираат употребата на АИ и гласовните пребарувања. Во моментов, се повеќе и повеќе на пазарот се соочуваат со многу предизвици во нивната работа, како и зголемена конкуренција во оваа област. Добрата вест е дека постојат едноставни начини да се помогне да се реши ова прашање. Прво на сите, мора да се разбере клиент намера, како и нивните потреби во одреден момент на време со користење на локални пребарувач оптимизација услуги.

Патем, Кевин Bobowski, исто така, верува дека употребата на глас пребарување ќе донесе многу промени во областа на маркетингот како што може да биде во можност да им помогне на трговците на мало, а исто така и на пребарувачите да се добие подобро разбирање на параметри што ги имаат различни корисници. Исто така, ќе има промени во начинот на кој купуваат клиенти. На пример, наместо да пишувате "Њујорк згради", тие ќе прашаат "Каде можам да најдам најдобар поглед во Њујорк?". Ова е многу голема предност и можност за пазарот што навистина може да го подобри својот бизнис и да им донесе голема сума на пари на годишно ниво.

Сепак, прашањето што останува неизговорено е "Кое е влијанието на ова врз практиките за оптимизација?" Имајќи го ова прашање на ум, главниот фокус ќе биде префрлен на други клучни зборови со долга опашка, и ова ќе ја направи стратегијата полесна и побрза за да се оптимизира. Луѓето се навикнаа да комуницираат со алатките како Алекса и Сири. И забележете дека оваа интеракција речиси секогаш има форма на општи прашања. Во пракса, тоа значи дека можете да го подобрите вашиот сајт со додавање на страница за Најчесто поставувани прашања или создавање на блог давајќи одговори на најпопуларните прашања.

November 29, 2017