Back to Question Center
0

Semalt нуди водич за Google Analytics за почетници

1 answers:

Како една од највисоко рангираните алатки кои помагаат да се измери напредокот на бизнисот, влијанието на Google Analytics во Search Engine Optimization не може да се прескокне. Google Analytics е една од најдобрите алатки кои ја подобруваат ефикасноста на вашата интернет-страница, бројот на посетители на вашата страница и стапките на отскокнување на вашиот сајт.

Постигнувањето на вистински вид на сообраќај за вашата оптимизација кампања и филтрирање на ботови и внатрешен сообраќај не може да се нагласи доволно добро. Како стартер, разбирање Основи на оптимизација и како да филтрирате несакан сообраќај од исцрпување на вашите извештаи на Google Analytics е многу важно.

Еве едноставни упатства од Игор Гаманенко, менаџер за успех на клиентите на Semalt , за да ви помогнеме целосно да ги разберете Google Analytics - best web development companies website.

Услови за Google Analytics

Кога станува збор за Google Analytics, потребата за разбирање на основните термини не може да биде добро нагласена. На пример, препорачливо е да ги следите правилните постапки при инсталирањето на кодот на Google Analytics на вашата веб-страница за да избегнете губење на вредни информации. Во ова упатство, стапките на отскокнување, посетите и уникатните посетители ќе бидат објаснети за да им помогнат на почетниците да ја разберат Google Analytics..

Код за следење на Google Анализа

Удирањето вашиот целен пазар значи многу кога станува збор за пребарувач оптимизација. Кодот за СЛЕДЕЊЕ на Google Analytics игра клучна улога во помагањето на маркетинг консултантите или сопствениците на веб-страниците да го мерат нивниот напредок во кампањите. Следењето од каде доаѓаат вашите единствени посетители им помагаат на претпријатијата да го подобрат своето онлајн искуство за да го зголемат ангажманот на корисникот и да возат соодветни веб-страници за сообраќај.

За да имате ефективна кампања, на долг рок, размислете за поставување на вашите цели во Google Analytics и често ги следите. Ефективна кампања за оптимизација, исто така, може да се реализира со користење на главен натпревар на вашата веб-страница и исклучување на ботови од вашите извештаи на ГС.

Следење одредување на веб-сајтови настани користење на GA

Google Analytics е единствена алатка која им помага на маркетинг консултантите да ги пронајдат настаните што се случуваат во кампањата. Знаејќи од каде доаѓа вашиот потенцијал, не може да се прескокне кога станува збор за онлајн маркетинг. Google Analytics ги става сопствениците на веб-страниците во подобра позиција да го привлечат вниманието на посетителите со разбирање на нивните вкусови и параметри преку употреба на стапките на отскокнување.

Земете од Google Анализа на излезни линкови

Разбирање дека секој веб-сајт целина зависи од излезни врски ќе ве стави во добра позиција да се изврши пребарувач за оптимизација. Објавувањето свежи и оригинални содржини на вашата веб-страница е многу важно кога станува збор за содржински маркетинг . Искористете ги искористените излезни линкови за да го погодите целниот пазар и да постигнете вистински сообраќај на долг рок. За почетниците, препорачливо е да разберете како да ги користите излезни врски и како да ги презентирате во вашата Google Анализа.

Дали некогаш сте размислувале за мерење на тоа како вашиот персонал соработува со вашите потенцијални посетители и корисници? Удирањето на целна публика во реално време подразбира определување и дополнителен напор. Објавени се бројни статии со кои се дискутира за тоа како несаканите податоци може да се исклучат од податоците на Google Analytics. Не дозволувајте спамери да ја преземат контролата врз вашата веб-страница. Одете преку водичот на Google Analytics за почетници за да имате длабоко разбирање за тоа како работи GA.

November 29, 2017