Back to Question Center
0

Semalt објаснува фактори што треба да ги разгледате кога го барате вистинскиот домен

1 answers:

Кога размислувате за воспоставување онлајн присуство, прво нешто што требанаправите е да го регистрирате вашиот домен. Избор на име на домен е важно, бидејќи тоа ќеили ве натера да успеете или не успеете во вашиот потфат. Името на доменот го обезбедува вашето онлајнприсуство, со што вашата веб-страница е видлива. Барате право име на домен,проверете на некои фактори, дека Semalt експерт за дигитални услуги, Јулија Вагнева, ви препорачува да се разгледате.

Репутација на компанијата

Наоѓање сигурна компанија е важна. Многу често некои од овие компании почнуваат да ги рекламираат своитеуслуги прекумерно, а подоцна, соработката со нив станува срам. Од друга страна,други компании наплаќаат високи цени, но не обезбедуваат квалитетни услуги. Направете проверка на позадинана компанијата со која би сакале да работите, така што ќе ја знаете вистината за тоа.

име на домен

Кога сте во процесот на регистрирање на вашето име на домен, изборот на иметопонекогаш може да биде предизвик. Она што треба да размислите е дека името треба да бидебиде лесно да се запамети и да има тесна врска со работата што ја има вашата веб-страницамора да ги исполни. Покрај тоа, исто така, треба да биде име со термин кој е лесен за пребарување.

Авторски права на име на домен

Осигурајте се дека името на доменот што го избирате не е заштитен со авторски права од некој друг, како што е оваможе да ви донесе законска компликација. Тоа ќе биде добро да се осигура дека компанијата, која виеизбрале за регистрација на вашиот домен, јасно ја објаснија политиката на корисникот за имињата на доменитетие обезбедуваат. Направете правилен избор на екстензија за да го користите во вашето име на домен, на пример,тоа може да биде. .com и .org и многу повеќе, тоа зависи од целите на вашата веб-страница.

Избор на клучни зборови

Изборот на релевантни клучни зборови е важен аспект што треба да се разгледа кога ќе се одлучитеимето на доменот. Се чини дека пребарувачите го поддржуваат името на доменот богато со клучни зборови. Во овој случај, виетреба да се обидете и да користите примарната клучен збор или фраза за која би сакале да го оптимизирате вашиот веб-сајти да се обиде да го занает околу името на доменот.

Регистрација на веб-домаќин

Исто така, треба да се обидете да не ја регистрирате вашата име на домен со вашиот веб-домаќин. Затоа штоОткако ќе одлучите да разделите начини со вашиот домаќин (што е честа), станува главоболка за движењеи вашиот домен, во тој случај, ќе биде добро ако ги разделите Source .

November 27, 2017