Back to Question Center
0

Semalt објаснува што предизвикува дезинформации во оптимизација

1 answers:

Поголемиот дел од претприемачите и оптимизаторите за пребарување веруваатдека може да биде на црната листа од Google ако внесувате неколку клучни зборови во вашата содржина од почетната страница. Исто така, некои луѓе мислат дека дел одсодржината може да се рангира повисоко во пребарувачите ако се дели неколку пати. Ова се лажни вистини. Пополнувањето клучни зборови не може да го поттикне Googleда те набројам. Иако постои корелација дека ако информациите што се споделуваат многу пати во социјалните медиуми имаатбројни Влезни линкови, Гугл постојано отфрла дека социјалните акции играат улога во рангирањето на потенцијалот. Затоа, тврдејќи дека повеќеакциите на резултатите на повисоко рангирање е само полувистина и сосема погрешен факт.

Џек Милер, менаџер за успех на клиентите Семалт ,објасни зошто дезинформациите се толку распространети во оптимизација во денешно време и како да се избегне тоа во вашата пракса.

Состојбата на полувистини

Постои поголема веројатност да се влеваат полувисти, а неапсолутни митови. Митовите и заблудите обично се испраќаат до оние надвор од индустријата. Од друга страна, SEO индустријата епреплавени со полувистини, бидејќи во повеќето случаи тие не работат со директни факти. Фактот дека алгоритми на сите пребарувачивклучувајќи ги и Google се врвни тајни, тоа имплицира дека тие не можат да го откријат она што го разгледуваат за време на рангирањето на резултатите, но тие можат само дададе индиции. Слично на тоа, идејата лесно се прифаќа ако тоа звучи можно..На пример, содржината со многу социјални акции е високашансите за заработка на Влезни линкови, но можеби тоа не е споделување на социјалните медиуми извршување на работата. Оттука, врз основа на соодветни индициишто го имаме во врска со општествените акции, тоа е полувистина што е лесно да се одобри.

Темпото на индустријата

Брзото темпо на индустријата за оптимизација води до подемот на дезинформации.Иако Google се прилагодува на бавно и континуирано издавање на распоредот, зголемувањето, испораката на нови технологии и стилови на пребарување го прават тоатешко за пребарување оптимизатори да се израмни. Ова има различни влијанија врз ширењето на дезинформации, како што е порано валидна информацијалесно можат да станат застарени, а луѓето често даваат несоодветни информации во очајнички обид да бидат први што ќе ги покриваат приказните за пребарувањеили неодамнешно ажурирање. Разбирањето на информациите во битови е важно, но брзата претпоставка може да резултира со недоразбирање на она што евсушност се случува. На крај, со голема брзина, лошите информации може да се шират за кратко време и може да биде предоцна за да се поправиеднаш добиени од заедницата.

Како да се избегне дезинформации

  • Крст-референца. Секогаш споредете ги информациите од различни извори.Проверете дали друг извор има податоци што ги потврдуваат информациите во тековниот извор.
  • Побарајте цврсти докази. Ако извештајот дава општи информации,на пример, да бараат статистички податоци, факти и бројки кои се лесно достапни во други компании.
  • Проверете ги вашите извори. На пример, ако случајно лице даваинформации за оптимизација за тактики, тоа ќе биде поточно ако го барате истото од лице кое има кариера во SEO.
  • Предизвикувајте ги вашите претпоставки. Обидете се да побиете некои од вашитеверувања со цел да се доближи до крајната вистина Source .

November 27, 2017