Back to Question Center
0

Semalt - Причини за исклучување на внатрешниот сообраќај од извештаите за анализи

1 answers:

Замислете дека сте си задавиле задача да излезете од Google Analytics и се збунети околу тоа како да го направите тоа. Ако земете анкета во врска со тоа, ќе добиете идеја дека постојат различни теории, концепти и контроверзи за тоа зошто исклучувањето на внатрешниот сообраќај од Google Analytics е важно. Некои луѓе велат дека е важно да се обезбеди квалитетот на вашата веб-страница и неговиот сообраќај, додека други велат дека тоа не е потребно.

Со ова, на ум, можете да ги анализирате посетителите и квалитетот на вашата веб-страница, без разлика дали користите приватен домен или јавен домен.

Иван Коновалов, менаџер за успех на купувачи на Семалт , појаснува дека постои голема разлика меѓу внатрешниот сообраќај и надворешниот сообраќај - empresas internet chile. Внатрешниот сообраќај ги вклучува сите ваши вработени во компанијата, нивните роднини, други слични агенции и сите луѓе кои живеат во вашиот град.

Зошто филтер внатрешен сообраќај

Постојат многу предности за филтрирање на внатрешниот сообраќај. Ова ќе ви даде слобода и чувство да бидете безбедни на интернет. Исто така, помага да се подобри искуството на посетителот, и можете да бидете сигурни дека вашата веб-страница ја посетуваат само вистински луѓе и вистински поединци.

Дозволете ми да го објаснам со пример: ако користите сомнителна ИП и не сте сигурни за својот кредибилитет, тогаш подобра опција е да го задржите вашиот компјутер уред како анонимно и не дозволувајте на Google За оваа цел, можете да користите разновиден софтвер и алатки: дури и WordPress има голем број додатоци кои можете да ги изберете. Пред сè, треба да бидете способни да разликувате помеѓу изворите на внатрешен сообраќај и надворешните извори на сообраќај

Ако вашиот приклучок или софтвер не поддржува надворешен сообраќај, тогаш треба да обрнете внимание на прилагодување на неговите поставувања што е можно побрзо. Процесот може да се стартува преку разгледување на вашите извештаи за Google Analytics. Осигурајте се дека корисниците што ги посетуваат веб-сајтовите комуницираат со вашите различни страници и ги сакаат и споделете ги своите мислења. Треба да ги знаете причините за посета на вашата веб-страница и природата на нивните IP адреси. Тие не треба да користат никакви IP адреси кои изгледаат сомнителни и не се добри за здравјето на вашата веб-страница.

Како да филтер внатрешен сообраќај

Кога станува збор за филтрирање на внатрешниот сообраќај, треба да бидете сигурни дека за оваа намена користите уникатна IP адреса. Во исто време, ќе треба да се внимава на квалитетот на вашиот веб сообраќај, како и неговите извори. Можете да ги прилагодите поставувањата на вашата IP адреса во заштитниот ѕид или прелистувачот што го користите. Тоа треба да го прикаже бројот на страници во форма на www.whatsmyip.com. Ако немате идеја за тоа што е тоа и како да го продолжите овој процес, дозволете ми да ви кажам дека тоа е кориснички дефиниран сет на променливи кои се користат за да се осигури дека вашиот веб-сајт добива само квалитет и органски ставови. Некои други начини можат да се користат и за отстранување на внатрешниот сообраќај од извештаите. Значи, можете да изберете од различни алатки, техники и приклучоци врз основа на вашите барања и целокупните потреби.

November 28, 2017