Back to Question Center
0

Семалт совети за успешно водење на блог

1 answers:

За секоја е-трговија платформа, одржување на стабилна комуникација со вашиот клиенте клучен елемент во работната пракса. Блоговите воспоставуваат силен контакт со вашите клиенти. Така, додавањето блог на нашата веб-страница е една од најпознатитеефикасни локални оптимизација техники.

Експертот на Семалт Дигитални услуги, Френк Абањале ги објаснува важните аспекти на користењето на блогот како алатка за проширување на комуникацијата со клиентите.

Што треба да знаете

За било која интернет страница, додавање на блог само значи да имате платформа каде што еденможе да споделуваат мислења, како и нови релевантни содржини. Во повеќето автоматизирани системи за управување со содржини, обично постои дел од блогот - online ï†î±ïî¼î±îºîµî¹î¿ klorane.За други развивачи, кодирањето на блог може да биде лесна задача, благодарение на бројните бесплатни шаблони и паѓања на CSS. Разликата е восистем за управување со содржини кој го користи за блог. За повеќето луѓе, додавање на блог директно ќе вклучува и клик на копче.Конвенционалните идеи за блогирање за вашата лажат може да вклучуваат:

  • Како да совети
  • Тестамент на искуство
  • Новини поврзани со вашата веб-страница
  • Посебна услуга, оддел или функција

Не ми пречи многу за техничките прашања на вашиот блог

Еден може да има секакви прашања кога вклучува блог на веб-страница. Запример, може да се запрашаме за рентабилност, трошоците за одржување, содржината за објавување, како да го додадете блогот на веб-страница, ангажирање на хонорарни преведувачи и програмерии функции за автоматизација на блог. Ова се важни размислувања, но тие не треба да заземаат голем дел од вашето време.

Идејата за создавање блог не вклучува многу технички вештини во почетната фаза.Целта на секој блог е да се создаде добар и ефикасен начин за комуникација со вашите клиенти. Блогот е возило за да се направи оваа комуникацијасе случи, а не на техничката примена на убав веб-сајт..

Вклучи промоции

Можете да поставите промоции на блог. На пример, да речеме за нејзиниот ден на жената, и тиимаат онлајн модна локација. На блогот, можете да вклучите понуда како што е freebie. На пример, можете да кажете "Доведете ја вашата дама со вас,и ќе добиете бесплатен врв за култури ".Има многу други методи кои можете да ги користите за да комуницирате со вашите клиенти на промоцијата: На пример:

  • 1. Објавете го во блог. Можете да користите блог пост за да објасните различни аспектиод твојата приказна. Овој пост ќе се објави во врска.
  • 2. Споделете ја URL адресата на социјалните медиуми. Користете социјалните медиуми за локалните канали за да ги објавите вашитепост. Можете да користите насочени реклами, кои посочуваат на вашиот град. Веб-страниците на социјалните мрежи, како што се LinkedIn и Twitter, можат да бидат добро место за почетокактивира споделување.
  • 3. Испрати е-пошта. Потсете ги вашите претплатници за промоцијата. Запомнете да дадетеврската до работното место, како и резимето на неговата содржина.
  • 4. Поставете Google AdWords кампања. Можете да користите клучни зборови, кои се насочуваат кон одреденанешто во вашиот локалитет. Оптимизирајте ја содржината и сообраќајот ќе тече.

Заклучок

Секој може да започне блогирање во секое време. Добро воспоставени бизниси имаат поставено повеќекратниблогови кои се занимаваат со различни аспекти во нивната лажат. Многу веб-страници можат да имаат корист од употребата на блог, дури и во автоматски режим. Блог можеда биде добар начин да се задржи постојана комуникација со вашите клиенти. Вклучува различни карактеристики, како коментари и форуми, кои се формираатоснова на добар однос со клиентите.

November 27, 2017