Back to Question Center
0

Semalt ви кажува сè за SEO пребарувач Оптимизација

1 answers:

Многу зуи опкружува пребарувач оптимизација. Денес можеш да научиш се што е поврзано со оваа жешка тема! Што е оптимизација? Кои се придобивките од оптимизација? Кои поими се вртат околу оптимизација? Кој може да научи и да применува оптимизација? Во оваа статија, Иван Коновалов Севалт Менаџер за успех на клиентите, се обидува да одговори на сите погоре напишани прашања.

Што е оптимизација?

Кога едно лице влегува во клучен збор (било која тема или барање) на пребарувачот (може да биде Гугл, Бинг, Јаху, итн.) Тој или таа добива различни резултати од пребарување - long term care products. Како што е, ова претставува SEO (Search Engine Optimization), и обично се врти околу рангирањето на првата страница од резултатот од пребарувањето.

Зошто SEO е важно?

Во денешниот брз свет, рангирањето значи сè. Со милиони страници кои се натпреваруваат за вашето внимание, тоа е само оној што се рангира на првата страница што добива добар договор. Само да биде логично; кој на земјата има време да помине низ стотици страници од резултатите од пребарувањето? Кој? Ова ја објаснува потребата за SEO.

Кои се придобивките од SEO?

Без сомнение, најголемата предност или подобро корист на друштвото SEO е органски сообраќај (неплатени или природни) генерира за вашата веб-страница. Кога го зголемувате интернет сообраќајот, вашите производи и / или услуги ги гледаат поширока публика, што значи дека конверзијата, како и профитната маргина, се зголемуваат.

Кој е оптимизација за цел?

Таа е наменета за буквално сите. Иако механика на оптимизација на сајтови е малку комплексна (можете да помислите на било кој веб-базиран алгоритам што не е), фаќањето на основите може да направи чуда на вашиот блог или веб-страница на WordPress. Погледнете наоколу, и ќе видите стотици платформи кои нудат бесплатна едукација за SEO. Не ги игнорирајте. И ако вашата веб-страница се приклучи на големата лига, тогаш можете да си дозволите да ангажирате текстуална декорација на "стил =": нема; граница-долу: 1px солидна; " href = "https://semalt.com/qa/seo-guru..htm "> оптимизација експерт .

Услови поврзани со оптимизација треба да знаете

1. Белата капа оптимизација - ова се однесува на елаборираната оптимизација на веб-страница со публиката во умот. Идејата зад белата шапка оптимизација е едноставна; не протријте ја публиката погрешно, никогаш не дозволувајте вашите страници да се етикетираат како спам. Одржувајте ја својата доверба, правете сè што е можно за да станете авторитативна.

2. Црна шапка оптимизација - може да се мисли на ова како спротивност на бела капа оптимизација. Додека белата шапка се фокусира на ангажманот на публиката, црна шапка не. Брз изглед открива дека луѓето ангажирани во оваа техника често ги добиваат нивните веб-страници како спам. Тие често имаат слаба ранг-листа, но сепак, прават добри пари. Тоа им помага на еден да се рангираат брзо со сè друго што доаѓа второ.

3. On-страница оптимизација: претставува од сè на вашите мислења. Тоа може да биде мета таговите, наслови, структура на URL, алт текст (за датотеки со слики), брзина на вчитување, врски, квалитет на објавената содржина и многу повеќе.

4. Оф-страница оптимизација: ова ги зема во предвид домен авторитет. Тука се земаат предвид факторите како што се возраста на доменот, неговата популарност и слични фактори.

Еве неколку совети за пишување оптимизација-мислења:

  • истражување на клучни зборови
  • одат за клучни зборови со висок обем на пребарување и ниска конкуренција
  • додадете линкови
  • користат соодветни метаподатоци
November 29, 2017