Back to Question Center
0

Semalt: Зошто и како да го исклучите внатрешниот сообраќај на вебсајт од Google анализи

1 answers:

Google Analytics нуди многу предности за своите корисници. Тоа ви овозможува да имате пристап до увид, огромни и вистински податоци, за да можете да му дадете нова предност на вашиот бизнис. Можно е да направите вашата Анализа на Google подобро и сеопфатна. За ова, ќе треба да направите некои амандмани на вашата сметка и следете неколку чекори - logiciel ressources humaines rh. Една од главните работи што можете да направите е да ја прилагодите вашата Google анализи на начин што ќе ви овозможи легитимен сообраќај. Можете да генерирате многу ставови и води низ оваа програма. Не треба да има исклучоци при прилагодување на вашата Google анализи. Треба да креирате филтри и да се осигурате дека вашиот веб сообраќај е со првобитен квалитет.

Џејсон Адлер, Менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, обезбедува вредно решение во овој поглед.

Креирај нов став

Првото нешто што треба да се запамети е дека создавате нов поглед за секој домен. Дозволете ми да ви кажам дека не е можно да ги смените филтрите на Google Analytics, па затоа треба да ги создадете со голема грижа и целосно внимание. Не треба да заборавите дека филтрите влијаат на сите податоци собрани во Google анализи..Тоа може директно или индиректно да влијае на вашите ставови и бројот на хитови што ги добива вашиот веб-сајт. Ако не сакате да ги филтрирате сите податоци на веб-страницата, тогаш мора да отидете во делот admin и кликнете на опцијата минус за сообраќај. Откако ќе го направите, можете да кликнете на копчето за креирање на видеото за да започнете.

Креирај нови филтри

Откако ќе ги поставите вашите ставови, следниот чекор е да креирате нови филтри. За ова, треба да отидете во делот за админ и да кликнете на опцијата за филтрирање. Многу е важно да креирате филтри, бидејќи тоа обезбедува здравје и подобрување на вашиот сајт. На почетокот, можеби нема да можете да создадете соодветни филтри, но можете да го направите кога ќе направите некоја работа и знајте како да ја однесете на следното ниво. Вие не треба да заборавите да внесете IP адреса на вашата компанија, па затоа не се заклучи. Исто така, треба да ги наведете IP-адресите што не сакате да ги блокирате во иднина. Ова ќе ја олесни работата и ќе го спречите пристигнувањето на лажни погледи и хитови.

Уживајте во вашите филтрирани податоци

Откако ќе ги направите горенаведените прилагодувања, ќе ви биде лесно да уживате во успехот. Со вашиот нов или стар веб-сајт, ќе ги искористите предностите на оценување и анализирање на податоците што се пријателски настроени и можат да ги поддржат стратегиите и целите на вашата компанија. На почетокот тоа нема да биде лесно. Значи, ќе треба да потрошите повеќе време за да научите нови работи. Прилагодените податоци можат да ви го олеснат правилното одлучување. Исто така го намалува времето што го поминувате на страницата и можете да создадете многу филтри за вас. Не само ова, туку исто така ќе биде подобро да разберете како вашите посетители и потрошувачи ја користат вашата сопственост или вашите веб-страници. Исто така е добро да се анализираат и проценат колку се ефективни вашите маркетинг стратегии. Најдоброто нешто е што Google Analytics ви помага многу за ставовите и креациите на филтрите.

November 28, 2017