Back to Question Center
0

Semalt: Зошто треба да се фокусирате на локалниот дигитален маркетинг

1 answers:

Во моментов, поради дигитализацијата и придобивките што произлегуваат од него, традиционалнобизнисот почнува да сфаќа дека ќе имаат корист повеќе ако прифатат дигитален маркетинг.

"Годината на мобилни" веќе неколку години се зборува за дигиталниот свет.Се споменува дека 2014 година беше трета последователна "година на мобилен" - ventilatore con pale abs. Следните години, до 2016 година, исто така, го доби оваакламација според LifeHack. Се однесува на постепениот пораст на мобилните уреди кои растат и стануваат доминантниплатформа која се користи за разгледување на веб-а не одредена година.

Менаџер за успех на клиентот на Семалт ,Андреј Дихан, дава увид во суштинските работи на локалниот дигитален маркетинг и нејзиното сегашно значење.

Статистичките податоци покажуваат дека:

  Проценетите приходи на Фејсбук за 2016 година изнесуваа 26 милијарди долари. Мобилни уредисочинуваа до 80 отсто од тоа (21,98 милијарди долари) До 69 проценти од рекламното дигитално прикажување рекламирање се враќа на мобилни уреди.
 • Со над 500 милиони корисници, Instagram е рангирана како најбрзо растечка социјалнамрежа и лесно се интегрира со Фејсбук маркетинг.

Извлекување на податоци од Thrive Analytics, e-Marketer post, мали и средни бизнисиво САД планираат да потрошат повеќе за рекламирање со поголем акцент на мобилните телефони во 2017 година. Причината за оваа одлука е дека повеќелуѓето продолжуваат да поседуваат паметни телефони. Осумдесет проценти од корисниците на интернет во САД имаат паметен телефон базиран на резултатите одComScore. Некои од причините зошто паметните телефони продолжуваат да се шират се поради тоа што Apple произведе C-серија за iPhone,Андроид има ниски крајот на паметни телефони кои повеќето носители ги подаруваат, како и силна втора рака на пазарот на паметни телефони.

Некои од можностите за бизнис за да ги искористат вклучуваат:

 • Google AdWords и Фејсбук реклами за локално таргетирање
 • SnapChat филтри за да наведете корисници на одредена локација..
 • рекламирање на Yelp помага во поставување на бизниси во конкурентни профили на Yelp
 • Раст и популарност на Instagram

Традиционалните бизниси треба да ги искористат предностите на дигиталниот воз. Инаку,највисоките играчи сигурно ќе ги извадат.

Амазон

Кога луѓето зборуваат за бизнис и маркетинг, платформата Амазон секогаш се вртиво нивните разговори. Повеќе од 80 милиони корисници се претплатени на главниот бизнис на Амазон. Годишната претплата за Амазон изнесува8 милијарди долари, а не сметководство за трошоци од премиерот.

Амазон спаѓа во категоријата големи бизниси. Прашањето е дали aмали или локални бизниси можат да се натпреваруваат со такви големи компании. Тоа е многу можно, но бара многу работа од нивните продавачи.

Кои мали и локални дигитални реклами треба да направат

Постојат четири области кои бизнисите треба да ги разгледаат дали треба да преживеатдигитален свет. Тие не можат да работат за сите бизниси, но служат како одлични појдовни точки:

 • 1. Рекламирање базирано на локација користејќи Фејсбук, или Instagram.
 • 2. Подобрување на стартап што им помага на клиентите да нарачаат и прават купувања онлајнкако Бесшевни, Интакарт, Кавијар и Постмити
 • 3. Обезбедување супериорни искуства во продавниците или локации кои ги претставуваат потрошувачитесо удобен шопинг.
 • 4. Изградени е-трговија канали. Со овие, треба да се поткрепат алатки како што сере-таргетирање преку социјалните медиуми (Фејсбук) за зголемување на продажбата.

Заклучок

Не е лесно за малите бизниси поради жестоката конкуренција. Се надевам,увидите од Семалт фрлаат светлина врз неколку работи што можат да ги направат за да останат релевантни и да продолжат да напредуваат.

November 27, 2017