Back to Question Center
0

Семант: приклучок на Instant Articles на Фејсбук

1 answers:

Џек Милер, Виш менаџер за успех на клиентите на Семалт , вели дека не е погрешно да се каже дека инстантните статии се отворени за сите издавачи и блогери, без разлика каде живеат. Фејсбук постојано ги бара начините да им се олесни на вебмастерите да пишуваат и да ги споделат своите статии на социјалните медиуми, па затоа компанијата соработува со Automattic, која е матична компанија на WordPress и ВИП, за градење бесплатни приклучоци за инстант статии. Сите овие приклучоци ја поедноставуваат постапката за пишување и објавување статии во WordPress. Инстант статии може да помогне да се постигне оваа задача на подобар начин. Со отворен код WordPress алатки за објавување се напојува повеќе од дваесет проценти сајтови во светот, па Фејсбук е среќен да им помогне на милиони до милијарди издавачи низ целиот свет, при носењето сообраќај кон нивните сајтови преку својата алатка за инстант статии. Компанијата работела и со мали и големи групи на издавачи на WordPress во последниве неколку месеци, за да ги тестира своите приклучоци за да ги задоволи стандардите на социјалните медиуми - como criar sites gratis com br. Нејзиниот најнов додаток има интерактивни опции и функции за избор и приказни на мобилен, така што се повеќе привлекуваат повеќе читатели.

На пример, овој приклучок ги препознава најсоодветните слики пронајдени во делот за странски библиотеки и ги одредува точните слики според насловот на написот и неговата содржина..Сликите се правилно имплементирани во инстантните написи, проширувајќи се за да го пополните екранот на вашите социјални медиуми, така што ќе можете да привлечете голем број читатели.

Неколку примери се доволни за да покажат дека видеата и играчите од трети страни вградени во инстантните статии можат да создадат одлично корисничко искуство и да го зголемат бројот на органски погледи на вашите веб-страници. Можно е да ги активирате приклучоците користејќи шаблони на WordPress. Користејќи ги, можете веднаш да ги креирате и објавите вашите статии и да го проширите приклучокот за поддршка на сите видови елементи. Сите заинтересирани и потенцијални издавачи можат да ги разгледаат документите и делот Најчесто поставувани прашања на приклучокот како и WordPress.

Приклучокот е софтвер со отворен код, а уредниците и членовите на заедницата се охрабруваат да учествуваат во развојните проекти за да си помагаат меѓусебно да ги искористат сите свои карактеристики и спецификации. Ако имате некаква конфузија или предлог, од вас се бара да го поднесете вашето барање или да отворите билет на официјалната веб-страница. Ако пишувате квалитетни статии, тогаш овој приклучок е одличен за вас да ги објавите на интернет. Домашниот формат на Фејсбук се состои од вградени костуми, интерактивни алатки и други опции кои им помагаат на вашите приказни да станат вирусни, без разлика дали корисникот ги чита вашите статии на мобилен уред или лаптоп или персонален компјутер. Мора да вметнете некои релевантни видеа и многу слики за да ангажирате голем број луѓе.

Крајната цел на социјалните медиуми е да ги разрешите вашите прашања и проблеми во голема мера. Инстант статии се достапни за сите блогери, а партнерството на Facebook и Automattic е чекор кон сфаќањето дека е време да го смениме начинот на кој ги користиме социјалните медиуми. Во наредните недели, двете компании планираат да отворат многу нови приклучоци, па затоа треба да останете вклучени да дознаете повеќе за нив.

November 29, 2017