Back to Question Center
0

Семантските акции ги задржуваат Твитерските совети за пребарување за да го зајакнат ангажманот на клиентите

1 answers:

Како да филтрирате и да ги пронајдете дискусиите што ви се важни за социјалните медиуми? Фејсбук и Твитер се одличен извор на ангажирање повеќе и повеќе луѓе на интернет.

Вие мора да ги научите овие напредни тактики и стратегии на Твитер од Френк Абањале, експерт на Семалт , ако сакате да го зголемите ангажманот на клиент за вашиот бизнис.

Споделувањето на многу твитови без фокус на дискусија нема да ви ги даде посакуваните резултати. Затоа, важно е мудро да ги користите сајтовите на социјалните медиуми и да научите некои нови методологии за да ги добиете посакуваните резултати.

Започни го разговорот со прилагодено пребарување

Твитер е одличен извор на ангажирање многу луѓе. Мора да разговарате со другите користејќи ја оваа платформа и да водите бројни натпревари, кампањи, квизови и активно да учествувате во разговорите со прилагодувањата за пребарување - electronic entry control systems. Вие не треба да заборавите да користите hashtags додека користите Твитер ако сте сериозни за привлекување на повеќе и повеќе луѓе на вашата веб-страница или вашиот онлајн бизнис. Напредните пребарувања на Твитер им помагаат на корисниците да ги зголемат вредните дискусии. Плус, тие ви нудат многу шанси да ги изградите вашите онлајн заедници, така што ќе можете да стапите во контакт со бројни луѓе..Дозволете мудро да користите хаштагови, клучни зборови, фрази и опции за пребарување на Твитер, за да ги добиете посакуваните резултати лесно. Кога работите со некој настан, секогаш треба да бидете сигурни дека се промовира на Твитер и треба да бидете во можност да привлечете повеќе и повеќе луѓе. Некои алатки се достапни за автоматско поставување на вашите настани, така што ќе останете без проблеми додека користите Твитер.

Локализирање на разговорите

Мора да ја искористите гео-локацијата на Твитер за пребарување на Hootsuite за да ги пронајдете најсоодветните разговори на интернет. Ова ви обезбедува гео-лоцира разговори за да можете да планирате и да започнете со вмрежување веднаш штом ќе го најавите датумот на вашиот настан. Покрај тоа, мора да наведете локални жители ако имате бизнис со тули и малтери. Ова е можно користејќи ги опциите за напредни опции за пребарување на Твитер и помага да се најдат разговори само во соодветната област.

Откријте ги клучните влијатели на социјалните медиуми

Твитер е корисен за оние кои го користат за професионални разговори. Користејќи ја оваа веб-страница на социјалните медиуми, можете лесно да ги откриете клучните социјални влијанија и да стапите во контакт со нив. Различни напредни текстови за пребарување на Твитер може да се искористат за да се најдат многу влијателни лица во вашата индустрија. Треба да ја користите опцијата за пребарување на Твитер за да ги пронајдете нивните имиња и профили, и да внесете hashtag, како и релевантни клучни зборови. Друга идеја е дека можете да го користите филтерот за оценување на Klout за да ги лоцирате влијателите на вашата индустрија. Нека Твитер се справи со остатокот, и може да уживате во успехот на интернет.

Треба да направите листа на вашите следбеници и да ги поставите прашања за најсоодветните влијателни лица во индустријата. Ова ќе заштеди многу време, и можете да стапите во контакт со други без никаков проблем. Секогаш запомнете дека не постои кратенка за успех, па затоа треба да бидете подготвени да работите напорно.

November 29, 2017