Back to Question Center
0

Семантските совети за тоа како да се пренесат содржините кои се повторуваат

1 answers:

Креирање на нови содржини за веб-страница е начин да се обезбеди присуство на оптимизација.Во исто време, повторното зголемување на старата содржина ќе го зголеми вашиот ранг на оптимизација. Сепак, давајќи стара содржина нов слој на бојаможе да биде тешка задача, особено ако не знаете што да започнете.

водечки експерт на Семалт Дигитални услуги, Френк Абањале ги опишува клучните фактори кои треба да се разгледаат за успешно да се преуреди содржината.

1. Користење на HTML5 -->

1. Закрепнете ги сите податоци од претходно спроведените рекламни кампањи. Добивање на ситеподатоците може да ви помогнат да останете фокусирани на претходните SEO тактики. Цртеж на ова искуство, исто така, ќе се подобри ефикасноста на користењеспецифични клучни зборови, изборот на најсоодветниот канал за маркетинг. Постојат многу автоматски алатки кои можат да ви помогнат да го анализирате бизнисотметрика во подолг временски период. Податоците се клучен елемент во основните согледувања за вашата фирма перформанси.

2. Отворени дизајн -->

2. Сегментацијата на клиентите е од суштинско значење Содржината што ќе ја изберете требаодразуваат целна ниша која се обидувате да ги импресионирате. Фокусирањето на вашата целна ниша е корисен фактор во постигнувањето на рекламните кампањи.Сегментацијата може да биде моќна алатка за постигнување на вашата публика во сите можни платформи. Во многу случаи, луѓето страдаат од scamming алаткикои ветуваат дека ќе дадат брзи резултати во сообраќајот. Сепак, не се зема во предвид сегментацијата на клиентите на сметката. Регулирањеод содржината може да ви помогне да го решите овој проблем со постигнување на одредена ниша успешно.

3..Когнитивна дисонанца -->

3. Создавање на кориснички кориснички интерфејс е уште еден суштински аспектна содржината repurposing. Таа има позитивно влијание врз одржувањето на посетителите фокусирани на веб-страницата, што значи постојан ангажман напублика. UX ги разгледува елементите, кои го прават прелистувањето преку интернет удобно за посетителите. Има многу врска со веб-дизајноткако и. Целиот комплекс на UI техники се сведува на потребата да се постават копчињата за акција за акција на конкретниотместо на веб-страницата. Повеќе интерактивен пристап UX дизајнерите се однесуваат на веб-страницата, толку поверојатно корисникот ќе реагира на пораката што сакате да ја доставите.

4. Примена на клучни зборови -->

4. Собери информации за читателите. Увид и повратни информации одтековните читатели ќе ви помогнат да ги процените перспективите на задоволството на клиентите. Можете да побарате поединечни мислења и точки на ставовитака што ќе биде од корист за потребните прилагодувања. На крајот на краиштата, веб-страницата е за она што публиката сака. Постигнување на некои одовие корисници ќе ги искористат вашите големи придобивки во форма на стекнување на потребното знаење за тоа кои идеи треба да ги вклучите во иднинатакампањи.

5. Понекогаш, постарата содржина може да ве инспирира за создавање на иднинатасодржина. Инвестирајте фер износ на време да се вратите на постарата содржина. Не сето тоа може да биде корисно. Сепак, развивање на добра содржинастратегија, која се фокусира на претходните материјали, може да биде корисна во дизајнирањето на рекламните кампањи. Содржината треба да ги освежи датумите.Следејќи ги овие едноставни чекори, старата содржина ќе остане зимзелена. Исто така, исто така е можно да се претвори старата содржина во нешто сосемаразлични.

Штом целта на издавачите е да ја задржи релевантноста на содржинатаи видливоста, одвреме-навреме се враќа на старата содржина е важна поради многу причини. Главната причина е тоа што се повторува старата содржинаможе да ви помогне да ги зголемите резултатите од пласман на оптимизација. Игнорирањето на претходните повратни информации е огромна грешка, која може да донесе многу напори. Затоа,Повторната поставеност на содржината бара аспекти споменати погоре Source .

November 27, 2017