Back to Question Center
0

SEO Пракса од Семалт

1 answers:

Во 2004 година, еден беше во можност да стигнете до првите страници на Google SERP користејќи некои тактики како што се ажурирања на алгоритми (на пример, Panda и Pigeon). Меѓутоа, во моментов, користењето на овие тактики може да направи сајт да биде целосно заборавен. За да останете во страницата со резултати од пребарување на Google, можеби ќе треба да имате помош од професионалец, или ако вашиот сајт е веќе казнет, ​​постојат работи што можете да ги направите за да го исправите проблемот. Следниве се совети на Иван Коновалов, менаџер за успех на клиентите на Semalt дигитални услуги, кои ќе ви помогнат да стигнете до врвните позиции на Google.

Кориснички-пријателски содржина.

Главната цел на Google е да прикаже содржина која е релевантна и пријателска за корисниците - oculos escuro ray ban. Во зависност од бизнис-секторот што го работите, може да има потреба од неделно ажурирање на страницата. Ако не се ажурира, тогаш тоа ќе биде застарено за корисниците. Затоа, она што SEO треба да го направи е да продолжи да ажурира страницата за да може да биде релевантна за корисниците за подолг временски период..

член се врти и дупликат содржина.

Статија што се врти значи дека некој има напишано статија која ги има истите идеи како што е друг натпис. Дупликат содржина значи дека некој е препишува или копирање на лепење на истото на различни статии и ова лесно може да се открие. Сепак, во исто време, ова лице не значи да предизвика никаква штета. Во случај да се случи ова, наместо тоа, може да се вработи професионален текстописец за да напише квалитетна, уникатна содржина.

Огранок пазар.

Ако некој работи на бизнис, важно е да не се изгради врски или да ви даде производи во замена за позитивен преглед. Покрај тоа, не заборавајте да ги замолите блогерите да го вклучат атрибутот "nofollow". Исто така, ако некој е онлајн продавач, добро е да не се додаваат атрибутите "dofollow". Но, во случај да се случи ова, она што може да го стори тоа е да ги поттикне критичарите да бидат искрени или да се осигураат дека производите што ги продавате се со висок квалитет.

Пред да ставите линкови на вашиот сајт, мора да направите колку што е можно повеќе оптимизација за подобрување . Најдобрата опција тука е да ангажира професионален оптимист специјалист кој е во состојба да анализира веб-сајт за подобрувања и да стане високо рангиран на SERPs. Така, вие не само што ќе го подобрите и забрзате вашиот сајт, туку ќе го направите вашиот бизнис напредуван.

November 29, 2017