Back to Question Center
0

SEO трикови Од Semalt - Локални линкови и како да ги пронајдеме

1 answers:

Локалните линкови се случуваат само со една примарна цел: да се изгради релевантност за одредена локација. Силната локална backlink треба да ги следи следниве критериуми: да ги пренасочи посетителите на веб-страницата и да разговара со потребите или желбите на локалниот пазар.

Менаџер за успех на клиентите на Semalt , Џејсон Адлер, објаснува овде се што треба да знаете со изнаоѓање локални линкови

Бизнисите кои влијаат на регионалните пазари немаат висок авторитет на пребарувачот - mummys gold mobile casino. Тие, исто така, може да бидат мали бизниси како вас. Но, бидејќи тие се многу влијателни, добивањето на врската од нив може да биде повредно.

Причината зошто малите сопственици бараат локални линкови се должи на ограничувањата што ги имаат. Најчесто, недостатокот на квалитетни содржини што ги бараат големите издавачи, како резултат на ограничените буџети. Како претприемач, во ред е да се стигне до ѕвездите, но исто така е важно да се разбере работниот параметар. Безвредно е да се прави бизнис во еден регион, додека се насочува кон сообраќај од друг.

Започнете со цитати

Некои од задачите кои ќе му помогнат на бизнисот да започнат со локалното backlinking се да се изградат цитати, да се бараат општи директориуми и да се осигура дека сите деловни информации се тековни и точни. Креирањето на цитат му помага на сопственикот да го стави својот NAP (име, адреса, телефонски број) или врска до целна страница на нивната веб-страница, на пристоен веб-сајт кој не содржи спам. Таа, исто така ја зголемува можноста на пребарувачите да ги индексираат за време на случаен пребарувања ако конкуренцијата на барањето е ниска. Добијте го името на брендот на неограничен број извори. Yext и Moz локалните можат да помогнат со цитирање зграда.

Можности лежат насекаде

Можностите се широки, но пред да заземат нов простор, да ги разберат неговите ограничувања. Радиусот што е поставен одредува како функционираат стратегиите за промоција на бизнисот. Постоечките ограничувања ја зголемуваат креативноста и ефективноста на наоѓање на можности.

Отворете врска алатка за да започнете Наоѓање изгледи

Секоја добра алатка треба да работи за веб-страницата. Сепак, размисли за стопанството на бизнисот и факторите на конкуренција. Истражување на локалните клучни термини и да видиме како рангирање на други деловни субјекти и оние со највисоко рангирање.

Направете листа на овие компании и видете кои линкови што ги стекнале во минатото. Споредете за да видите кои заеднички линкови постојат бидејќи тие се тековната конкуренција на пазарот. Направете споредба на профилот на backlink на страницата, за да видите што го пропушта. Отстранете ги сите дупликати врски кои се вообичаени со конкуренцијата и одете по оние кои нивните сајтови немаат. Веб-страницата е во подобра позиција да се натпреварува сега, ако тоа го прави ова без никакви недостатоци.

Наоѓање повеќе можности

Ако конкуренцијата фати, нај логично и природно нешто е да се добијат повеќе врски. Истражете ги другите локални бизниси кои не се во тековната индустрија за да знаат како тие ги градат. Може да има некои ниски виси овошја што може да го поддржат мал бизнис во минатото. Еден метод е да се најдат бизниси со висока влеча од услугите како што се Yelp и да ги стават во алатка за анализа на backlink. Тие не можат да понудат никаква вредност, но содржат многу информации за различни техники за промоција.

November 29, 2017