Back to Question Center
0

Совети за маркетинг на социјалните медиуми од експертите од Семалт

1 answers:

Дали сакате да ги подобрите вашите маркетинг стратегии за социјалните медиуми? Постојат многу совети и трикови за да се овозможи тоа, но најдобрите совети за социјалните медиуми од Макс Бел, експертот Семалт , се дискутирани подолу.

Користете Твитер за да ја зголемите вашата публика

Треба да ги имате предвид Фејсбук и Твитер за да ја изградите вашата публика. Ако сте сериозни во врска со градење на вашата публика, мора да обрнете внимание на ангажирање содржини и да ги споделите на интернет во текот на денот. Ќе треба да напишете квалитетни статии, да создавате неверојатни слики и слики за да ги пренесете на интернет. Тоа ќе ангажира голем број луѓе, но нема кратки парчиња, така што ќе треба да покажете некои трпение за да ги добиете посакуваните резултати - wohnungsreinigung preise zã¼rich. Користете Твитер и најдете релевантни корисници за да ги следите. Споделете неколку твитови и фотографии со вашиот профил, ставајте луѓе со филмови, видеа, аудио и други слични работи.

Анализа на минатото содржина да се подобри мислења

Експертите исто така велат дека бизнисмените треба да ги анализираат неодамнешните содржини за подобрување на квалитетот и севкупниот изглед на нивните мислења. Треба да обрнете внимание на објавување квалитетни содржини, и не треба да постои компромис за тоа..Користете различни алатки за да ги анализирате и оцените ефикасноста на минатите содржини и да го подобрите целокупниот изглед на вашите профили на социјалните медиуми. Прво, треба да внесете клучен збор во полето за пребарување на социјалните медиуми за да видите каков тип на содржина се ангажира се повеќе и повеќе луѓе. Тоа ќе ви даде идеја за тоа што најмногу им се допаѓа на луѓето и како да ја подобрите вашата иднина статија со вклучување на некои добро оптимизирани клучни зборови за нив.

Оптимизирајте визуелна содржина со врски

Визуелна содржина значи дека треба да споделувате видеа и слики во голем број кога станува збор за планирање на визуелни содржини, треба да мислите за видот на содржината што вашата публика најмногу го сака. Многу е важно да споделите само она што вашите следбеници и обожаватели сакаат да ги истражуваат. Никогаш не треба да ги споделувате видеата за возрасни или возрасни за да возите сообраќај кон вашиот веб-сајт, бидејќи тоа може да ја оштети вашата севкупна репутација на интернет.

Префрлување содржини формати

Не треба да имате приговор со експериментирање со различни типови содржини. На пример, можете да споделите многу уникатни видеа на YouTube и многу слики на Facebook и Instagram. Секогаш треба да бидете сигурни дека вашите социјални медиуми платформи добија различни работи и различни формати на содржина, така што ќе можете да ја зголемите вашата видливост преку интернет.

Достават конзистентно

Не постои кратенка за успешна онлајн кариера или бизнис, и ќе морате да работите многу напорно. Најважно е дека треба постојано да давате содржини за да го зголемите ангажманот на сите профили на социјалните медиуми. Ова ќе ви даде многу сака, акции и коментари, со што ќе ви помогне да заработите за живот од удобноста на вашиот дом. Можете да возите многу сообраќај кон вашите веб-страници преку доставување содржини речиси секојдневно. Без квалитетни работи, луѓето ќе се досадуваат и ќе ги остават вашите страници или страници на социјалните медиуми. Сигурен сум дека не сакате да го дозволите тоа да се случи, па мора да ги испорачате квалитетна содржина во било каква форма секој ден.

November 29, 2017