Back to Question Center
0

Совети за социјални медиуми од Семант мора да знаете

1 answers:

Ако имате мал и нов бизнис, постојат шанси дека сте го игнорирале присуството на социјалните медиуми. И ако трошите повеќе од доволно време на веб-сајтови како што се Фејсбук, Твитер, Pinterest, LinkedIn и Google+, експерт Семтт Ник Чајковски, ви гарантира дека овие сајтови ќе ви дадат многу придобивки со време. Така, важно е мудро да се изберат сајтовите на социјалните медиуми и да помине извесно време во нивното управување. Колку време ќе потрошите, ќе одлучите колку пати вашите веб-страници ќе станат и колку производи можете да ги продадете онлајн. Фејсбук и Твитер се две главни социјални медиумски мрежи, каде што изложеноста на лични и марки е од големо значење - oculos ray ban tamanho pequeno. Денес, ги споделивме некои совети за маркетинг на социјалните медиуми за секој мал бизнисмен.

Фејсбук

Додека го користите Фејсбук, треба да креирате страници, да се придружите на заедниците и да се ангажирате се повеќе и повеќе луѓе преку реклами на Фејсбук. Овие нема да ве чини многу, но вашата целна публика дефинитивно ќе се запознае со сето она за вашиот бренд и вашиот бизнис. Првиот чекор е да ја креирате вашата деловна страница и да ја потврдите со Фејсбук. Бидете сигурни дека ќе го пополните со многу ангажирање содржина и да напишете квалитетни статии за вашите брендови. Споделете ја страницата во заедниците и барајте од другите да им се допадне..Следниот чекор е да креирате стратегии за содржина за Фејсбук и да ги објавувате статиите кога повеќето од вашите навивачи се онлајн. Би било прекрасно да ги планирате мислењата и да добиете максимална изложеност, особено за време на врвните времиња.

Твитер

Додека користите Твитер, вашата цел треба да биде да добиете многу следбеници и да вметнете соодветни хаштагови за да го направите тоа можно. Твитер е еден од најдобрите начини за комуницирање и комуницирање со светот. Ако вашите твитови одат вирусно, може да бидете сигурни дека ќе имате одлично онлајн присуство. Првото нешто што ќе ви овозможи да биде можно е да го поставите вашето био правилно. Вметнете го вашето име, слика на профилот и напишете малку за себе со врската назад кон вашиот бренд. Следниот чекор е да изберете луѓе што сакате да ги следите и да ги замолите да ве следат. Секој ден повторувајте го овој процес и бидете сигурни дека постојано сте заинтересирани за вашата публика. Ако споделите некои ангажирање и корисни работи на Твитер, постојат шанси дека ќе добиете многу следбеници во прашање на денови.

Скопје

LinkedIn е трета најпозната и неверојатна платформа за социјални медиуми. Тука бараат работа и бизнисмени секојдневно. Не би било погрешно да се каже дека LinkedIn е вашата дигитална биографија. Овде ќе треба да пишувате за вашето лично и професионално искуство, за образование и обидете се да се поврзете со голем број луѓе. Колку повеќе луѓе ќе се поврзете, толку поголеми ќе бидат вашите шанси да се ангажирате онлајн. Дури и кога правите и промовирате бизнис на LinkedIn, можете лесно да добиете изложеност врз основа на бројот на врски и следбеници што ги имате. Промовирајте ја вашата содржина тука редовно и споделување на ангажирање на работи речиси секојдневно.

November 29, 2017