Back to Question Center
0

Топ 10 совети за тоа како да добиете повеќе веб-страници Посети - Советски совети

1 answers:

Еден од начините на кои онлајн вложувањата можат да бидат успешни е возење колку што е можно повеќе сообраќај кон локацијата. Овие десет совети пропишани од Max Bell, Customer Success Manager Semalt , треба да ги зголемат вашите вкупни посети на сообраќај и веб-страници.

# 1 - smok stick v8 glass tube. Поднесете ја веб-страницата на првите три пребарувач . Тие се Google, Бинг и Јаху (сега се напојува со Бинг од Microsoft). На овој начин, луѓето ќе ги најдат информациите на компанијата кога ќе ги направат своите пребарувања.

# 2. Креирајте квалитетни видеа и ги доставувајте до веб-страниците за споделување на видео. Осигурајте се да го вклучите вашиот URL на почетокот и крајот на видеото, како и во описот област. Информативните видеа добиваат повеќе луѓе за да ја посетат страницата.

# 3. Споделете го веб-сајтот на Фејсбук. Луѓето кои ја гледаат врската ќе сакаат да кликнат на него и да видат што значи тоа. Добрата работа во врска со Фејсбук е дека откако ќе го сторат тоа, нивните пријатели ќе ја видат оваа акција и ќе сакаат да кликнат и на него. Одржувајте ја ажурирањето на содржината на страницата со споделување нови статии и страници за да одржите редовен проток на сообраќај на веб-страница . Креирање бизнис страници на Фејсбук исто така е бесплатно.

# 4. Секогаш бидете сигурни дека создадената содржина е од квалитет, а потоа ја доставува до популарните директориуми за статии. Во авторскиот био-кутија, внесете ја адресата на веб страната за да можат корисниците да ја посетат доколку им се допадне дадената содржина. Таа, исто така треба да биде поврзана со понудената услуга..

# 5. Споделете го веб-сајтот URL со вашите следбеници на Твитер. Во моментов, Твитер е на врвот како најупотребуван сајт за микро-блогирање. Во него, луѓето можат да испраќаат пораки во форма на твитови до нивните следбеници. Има голем потенцијал ако се користи соодветно. Исто така, постои можност за инсталирање на социјални функции за копчиња каде што корисниците можат директно да споделуваат содржини со други сајтови како Фејсбук и така натаму.

# 6. Дојди со креативни слики и да ги објавите на вашата страница. Корисниците кои наоѓаат слични слики ќе ги споделат на сајтови како Pinterest. Премалку е да ги споделите сликите на една таква платформа како што е најдобро рангирана социјална медиумска страница за споделување на слики. Работи како Фејсбук и Твитер, а поради широкиот дострел, тоа служи како добар извор на сообраќај на веб-страници, бидејќи луѓето кои ја гледаат сликата ќе сакаат да го споделат со своите пријатели.

# 7. Поднесете ја веб-страницата на индексирање со жолти страници и локалните именици. Побарајте ги листите што се популарни на локацијата на операцијата или земјата. Ако луѓето таму извршат барање што одговара на она што го нуди веб-сајтот, постои голема веројатност дека ќе се врати како дел од резултатите.

# 8. Осигурајте се дека страницата се појавува во делот за класифицирани реклами. Во овие веб-страници, сите сопственици бараат да направат е да ја објават својата реклама, со детален опис, без да заборават да го вклучат URL-то. Кога потенцијалните клиенти ги посетуваат овие популарни рекламирање сајтови, тие ќе добијат шанса да ја разгледаат рекламата, и ако описот е доволно ангажиран, тие ќе ја посетат страницата.

# 9. Направете употреба на плати за клик (ППЦ) програми. Тоа е платена опција која испраќа сообраќај со уверување за конверзија. Што се случува е местото се појавува како спонзорирана листа од еден од пребарувачите и добива хитови кога луѓето ги бараат највисоките клучни зборови.

# 10. Користете оптимизација. Техниката им помага на бизнисот да се рангира високо на страницата за резултати од пребарувачите. Добрите локации ќе ги споделат своите адреси со јавноста. Пред да го имплементирате оптимизација, осигурајте се да ги почитувате насоките за пребарување.

November 29, 2017