Back to Question Center
0

Власт или релевантност: Семалт објаснува што да одбере

1 answers:

За да се постигне највисоко рангирање во Google важно е да се разберат кои критериуми Google се однесува на рангирање на информациите. Алгоритам за организирање и рангирање на онлајн информации е комплицирано да се разбере. Тоа вклучува илјадници променливи кои ја одредуваат позицијата на тоа во резултатите од пребарувањето. Сепак,Оптимизациите за пребарување Engine Optimization (SEO) може лесно да се разберат со разјаснување на два фактора: авторитет и релевантност.

Ендру Дихан, менаџер за успех на клиентите Семалт објаснува предностите и недостатоците на изборот на авторитет и релевантност како основни аспекти на кои треба да се фокусираат.

Пребарување релевантност

Релевантност одредува дали страницата е соодветна за одредено барање. За време на првичните развојни фази на оптимизација, релевантноста за пребарување беше ограничена на клучните зборови кои беа користени во пребарување. Овие клучни зборови беа споредувани со клучните зборови, кои се илустрирани на индексираната страница. Алгоритмот се менува, воведува ефективни стратегии за оптимизација, кои можат да ја анализираат намерата на пребарувачот. Генерираните резултати се соодветни затоа што ги задоволуваат потребите и интересите на корисниците.

Клучни зборови се уште е важен аспект на оптимизација за стратегија. Сепак, релевантноста расте во значајност во процесот на пребарување. Релевантноста е тесно поврзана и со други процеси, на пример,идентификација на пазарот на лажат, избор на соодветни теми за дигитален маркетинг и, се разбира, пребарување на клучни зборови.

Search Authority

Орган укажува на ниво на вредност и доверба дека веб страница покажува. Орган има две класификации. Првата класификација е домен авторитет кој го претставува целиот веб-страница. Втората класификација е органот на страницата што го означува нивото на репутација на одредена страница. Претходно, Гуглго анализира резултатот на овластувањето користејќи ја PageRank скалата која има вредности од 0 до 10. Резултатот PageRank моментално е ирелевантенбидејќи Google веќе не ги ажурира вредностите..

Органот за доменот е најпосакувана стратегија за евалуација. Управата на доменот ги пресметува перформансите на бизнисот во пребарувачите, во споредба со перформансите на конкуренти. Резултатот од пребарувањето се пресметува врз база на квалитетот на квантитетот на Влезни линкови. Орган за домен е поефективенод критериумите PageRank затоа што генерира резултати од 0 до 100.

Гугл прегледи авторитет се потпира на неколку фактори. Googleобезбедува повеќе авторитетни резултати ако веб-страницата функционира ефикасно и на компјутер и на мобилни уреди. Google го подобрува авторитетотна страницата ако нејзините Влезни линкови се со големо количество и квалитет. Техничката изведба, жалбата и структурата на страницата се исто така критична во зголемувањето на авторитетот.

Разгледување на конкуренцијата

Во некои случаи на оптимизација, авторитетот не е важен. Пример е кога со користење на ниша клучен збор што не се користи од страна на други сајтови. Сепак, бизнисот треба да има високо ниво на авторитет кога користи клучни зборови кои се многу користени од страна на конкурентите во пребарувачите.

Орган без релевантност

Не е лесно да се пристапи на страница со авторитет, но нема релевантност.Тоа е затоа што, како што се сајт не се фокусира на одредена тема или поле. Недостатокот на лажат клучни зборови го прави предизвик закорисниците да го лоцираат сајтот во процесот на пребарување на Google.

Вредност на публиката

Постојат одредени веб-страници на издавачи кои имаат високо ниво на репутација. Значајната репутација ги подобрува ранговите за пребарување на овие сајтови, на пример, Forbes.com, TechCrunch иHuffingtonPost.com. Овие сајтови имаат висока видливост, иако објавуваат информации за различни теми. Издавачиразвија ефикасен онлајн бренд кој има значаен авторитет. Мала важност ги прави овие реномирани сајтови да ранг на врвот на резултатите од пребарувањето на Google.

Заклучок

Релевантноста и авторитетот треба да се користат заедно за да се обезбеди ефективна кампања за оптимизација. Сепак, во почетните фази на процесот на оптимизација, важно е да се стави поголем акцент на релевантноста. Овае затоа што авторитетот станува важно ако корисниците на страницата можат да ја стават својата содржина на страницата Source .

November 27, 2017