Back to Question Center
0

Водич од Семалт за да доминира во соседството Во Google Локацијата за пребарување

1 answers:

Google развил комплексни алгоритми поставени за да ги филтрираат резултатите, долу во соседството од кое се извршува барањето. Напредокот има предности и за корисниците и за бизнисите. Прво, Google ги поврзува индивидуалните пребарувачи со бизнисите достапни во соседството. Второ, сопствениците на бизниси добиваат масовен сообраќај дури и со мал буџет. Географски-специфичните резултати не се перфектни, а компаниите мора да вложат дополнителни напори пред да постигнат видливост - soft sp6 fume ideal lux.

Игор Гаманенко, менаџер за успех на купувачи на Семалт , овде има корисен водич во овој поглед.

Основи на мојот бизнис на Google

Google My Business е едноставна локална маркетинг алатка за пребарување која сигурно ќе ја подобри видливоста на пребарувањето. Бидете сигурни дека сите информации релевантни за бизнисот се достапни и пополнети колку што е можно. Исто така, вклучете визуелни помагала како што се слики или видеа.

Водење на контролната листа

Покрај потврдувањето на онлајн профилот, постојат и други приоритети кои треба да ги разгледаме пред да се грижиме за тоа како Google My Business ќе помогне во рангирањето.

 • Воспоставување на веб-страница. Не е неопходно, но може да помогне да се додаде на авторитетот и правилно да се рангира во одредена населба.
 • Локалниот формат Schema.org треба да дејствува како водич за тоа како веб-страницата се појавува на пребарувачите, заедно со неговата локација. Исто така, вклучете датотека KML.
 • Профили на социјалните медиуми..Побарајте профил на социјалните медиуми за кој било избор и бидете сигурни дека редовно да го ажурирате.
 • Доследност. Осигурајте се дека адресата и информациите содржани во деловната активност се конзистентни во сите платформи кои го споменуваат брендот.

Проблемот со границата на соседството

Еден проблем со резултатите од пребарувањето за населбите е начинот на кој Google ги анализира своите пребарувања. Тоа може да ги врати резултатите од бизнисот надвор од границата или да пропушти некои од наведената локација. Проблемот произлегува од двосмислените и субјективните дефиниции што се предвидени за границите. Несоодветните референци од локалните бизниси исто така го додаваат проблемот

Google продолжува да се обидува да се осигура дека го подобрува разбирањето на границите на соседството. Но, до нив, физичките локации во соседството не се доволни за да гарантираат изглед во резултатите од пребарувањето

Следниве се некои локални тактики за оптимизација кои треба да помогнат во обезбедувањето на бизнисот да се појавува во резултатите од пребарувањето за конкретни соседства:

 • Постои дескрипторска опција до името на фирмата каде што сопственикот може да го вметне името на соседството.
 • Користете ја варијацијата на името на соседството како што е познато.
 • Вклучете го името на соседството во полето за опишување на Google My Business
 • Осигурете се дека сите ознаки за наслов на веб страната го вклучуваат името на соседството.
 • Создадете посветен страница на веб-страницата со името на локацијата.
 • Консултирајте се со Google MapMaker за да ги видите дефинициите за граници според преземањето на Google.

Најдобри практики

Постои елемент кој е во тек, сопственикот на бизнисот треба да остане во чекор со тоа дали тие треба да ги одржуваат или да ги подобрат своите локални напори за маркетинг на пребарувачите.

 • Охрабрете ги клиентите да објавуваат позитивни критики за бизнисот. Прегледите на "Моја страница на Google" имаат повеќе овластувања отколку другите страници на трети страни.
 • Користете пребарувач за пребарување на локација, како што е WhiteSpark, за да го пронајдете најдобриот начин да ја наведете моменталната локација. Кога гостинското блогирање осигурајте се да го вклучите името на соседството во цитираниот профил.
 • Создајте блог и правете неколку придонеси за социјалните медиуми преку објавување содржини релевантни за локалната целна публика.
 • Работа со независна агенција, искусен во локалната оптимизација. Врз основа на буџетот и ресурсите, агенцијата би била најдобрата опција.
 • November 29, 2017