Back to Question Center
0

Водич за почетници од Semalt за тоа како да ја користите Google Analytics

1 answers:

Google нуди бесплатен и лесен начин за мерење на перформансите на веб страната и подобрување на работите што не успеваат. Преку Google Analytics, сопствениците на веб-страниците сега можат да се справат со посетителите, нивната активност додека се на страната, колку време живеат на содржината, ги ажурираат термините за барање клучни зборови и други важни аспекти кои се однесуваат на веб-локацијата. Игор Гаманенко, Семалт Менаџер за успех на клиентите, дава преглед на конкретни упатства со намера да ги подучат почетниците за некои од начините за користење на Google Analytics за да се подобри ефикасноста на нивниот сајт.

Упатство за Google Анализа

Во упатството се вклучени процес чекор по чекор за тоа како некој може да го инсталира кодот за следење за Google Analytics и како да управуваат со податоците на таблата. Со негова помош, корисниците добиваат увид во тоа кои се нивните посети, како и други информации, како што се прегледи на страници, страници по посета, просечното времетраење на времето поминато во посетените стапки на отскокнување итн. Таквите информации се клучни за сите што работат во Google Analytics за прв пат.

Упатство за Google Анализа: цели за следење на сајтови

Кога развива или создава нова веб-страница, сопственикот обично поставува некои цели за да се постигне на крајот од своето производство. Тоа е причината зошто следењето на цели е важно, бидејќи им овозможува на сопственикот да знае колку далеку постигнале со остварувањето на своите цели или до каде треба да оди. Друга важна работа поврзана со следење на цели е да се знае каде што корисниците што помогнаа да ги постигнат овие цели дојдоа од тоа, бидејќи помага да се развијат идните стратегии..Во туториал, постојат одредени термини како што се точно совпаѓање, главен натпревар и совпаѓање на регуларниот израз, што новиот корисник треба да научи подобро да се опреми со знаење за тоа како да ги искористи за своите веб-страници.

Почетен курс на Google Анализа: следење на настани

Google Analytics им помага на сопствениците на веб-страниците да добијат придобивки од процесите што се одвиваат на нивното место. Без разлика дали станува збор за претплата на мејлинг листа или кликање на копче за да играат некои медиуми, тоа се настани што ги извршуваат посетителите и се клучни за успехот на страницата. Начинот на кој настаните настани му кажуваат на сопственикот дали билтенот што го обезбедуваат е вреден или не. Исто така, информира за тоа кои корисници на содржини најмногу се ангажираат од другите. Сопствениците на бизниси секако можат да знаат како подобро да го насочат вниманието на потрошувачите подобро ако ги следат нивните настани.

Следење на излезни линкови со помош на Google Analytics

Излезни линкови се сосема природни за било која веб-страница. Не е можно една страница да преживее сам на интернет. Веб-страниците не можат да бидат острови бидејќи им се потребни средства за да се препознаат или да се надградат сообраќај. Веб-сајтовите, според тоа, имаат потреба од нивните партнерски сајтови или други извори од кои можат да ги добијат потребните информации за да стекнат кредибилитет. Имајќи излезни линкови ја прави веб-страницата поугледна, пријателска и, најмногу од сè, сигурна.

Следење ангажирање мислења со Google Analytics

Можно е локацијата да ја ангажира својата целна публика самостојно. Сепак, она што луѓето го игнорираат е како да се измери нивото на ангажман на корисникот со текот на времето. Туторијалот помага да се постават индивидуални цели на веб-страницата, кои помагаат во одредувањето на степенот до кој содржината на страницата ги ангажира посетителите Source .

November 29, 2017